Categorieën
Benodigdheden

Koffie zetten op de camping: deze apparaten kunnen je van dienst zijn

Zeg nou zelf: als je ’s ochtends het tentdoek openritst en de frisse geur van de vrije natuur inademt, gaat er toch niets boven een warm, geurend kopje koffie? En hoewel je misschien met weemoed denkt aan het luxe espressoapparaat dat thuis op je aanrecht staat, zijn er genoeg middelen om ook op de camping een heerlijk bakkie leut voor jezelf en je reisgezelschap te zetten. Koffiezetapparaten zijn er namelijk in tal van soorten en maten. Wij zetten ze op een rijtje.

Campeo: de Senseo voor op de camping

Natuurlijk bestaat er de oploskoffie en ook kun je een Senseo pad onderin je mok leggen en hier warm water overheen gieten. Voor velen lever dat echter niet het ‘echte’ koffiegevoel op. Wie toch makkelijk en snel een bakkie koffie wil kunnen zetten, vindt vaak een mooie oplossing in de Campeo. Dit is de Senseovariant voor op de camping, speciaal omgebouwd naar een lager wattage. Zo kun je het apparaat probleemloos gebruiken op plekken waar sprake is van een beperkte stroomvoorziening.

Een camping koffiezetapparaat

Een andere optie is het camping koffiezetapparaat. Ook hiervoor heb je stroom nodig. Dergelijke koffiezetapparaten werken op 12 Volt, zodat je niet het risico loopt de halve camping zonder stroom te laten zitten. Het beperkte vermogen betekent aan de andere kant wel dat je niet op een écht hete kop koffie hoeft te rekenen. Houd er dus rekening mee dat je het bakkie troost direct (en vrij snel) moet opdrinken.

De French press

De French press staat ook wel bekend als cafetière. Vooral het merk Bodum heeft een ruim aanbod aan kwalitatief hoogwaardige varianten. Een cafetière is doorgaans van glas vervaardigd en is voorzien van een zeef die je verticaal heen en weer kunt bewegen. Je doet de koffie en heet water (dus niet kokend) in de press en laat dit een minuut of drie trekken. Daarna duw je de zeef naar beneden, zodat de koffie van de drab wordt gefilterd.

Koffie maken met een thermoskan en een filter

Een van de makkelijkste en daardoor ook populairste manieren om op de camping koffie te zetten, is met behulp van een thermoskan en een filter. Je laat de gewenste hoeveelheid water koken en schept de juiste hoeveelheid gemalen koffie in het filter, dat je daarna op de thermoskan zet. Daar schenk je het gekookte water overheen. Maak je gebruik van deze methode, dan kun je het beste filterkoffie met een grove maling kopen. Dit zorgt voor de gewenste smaakintensiteit.

De espressopot voor extra sterke koffie

Ben je gek op sterke koffie? Dan is de espressopot iets voor jou. Ook binnen dit segment heeft Bodum kwalitatief hoogwaardige producten te bieden. Men noemt een espressopot overigens ook wel mokkapotje of moka express. De espressopot bestaat uit twee delen. Het onderste deel vul je met water en het bovenste deel is voor de koffie bedoeld. Vervolgens zet je de espressopot op het vuur, tot de inhoud gaat pruttelen. Als het bovenste deel gevuld is, is de koffie klaar.