Categorieën
Bezienswaardigheden

Kamperen bij de zuiderburen: zó veelzijdig is België

Geen zin om ver te reizen, maar toch op zoek naar dat gevoel even helemaal weg te zijn? Kamperen bij de zuiderburen is dan een prima oplossing. Het land mag dan nog kleiner zijn dan Nederland, qua cultuur en landschap is België ontzettend groot. Diezelfde variatie vind je terug in de campings, die er in België in alle soorten en maten bestaan. Historische steden worden afgewisseld door heuvels en laaggebergte, rivieren en kabbelende beekjes. Een bestemming die het hart van zelfs de meest avontuurlijke kampeerder weet te veroveren. Enkele hoogtepunten op een rijtje.

Aan de Belgische kust

De gehele Belgische kust behoort tot Vlaanderen. De regio wordt West-Vlaanderen genoemd en wordt grofweg verdeeld in de Oostkust (het deel tussen Nederland en Oostende) en de Westkust (het deel tussen Oostende en de Franse kust). De kuststrook, die bijna 70 kilometer telt, is rijk aan gezellige badplaatsen, stranden en lange promenades. Het leuke is dat alle stranden en plaatsen middels de Kusttram met elkaar zijn verbonden. Ongeacht waar je je tentje opzet, kun je de gehele Belgische kust dus op een comfortabele manier verkennen. Achter de kust is het land behoorlijk vlak, waardoor ook wandelaars en fietsers fervente bezoekers zijn. 

De Ardennen

De Ardennen vormen een laaggebergte dat het grootste deel van de regio Wallonië bedekt. Het bosrijke gebied met zijn vele riviertjes vormt voor Nederlandse kampeerders een populaire vakantiebestemming. Niet zo vreemd, want hier geniet je als kampeerder niet alleen van de ongerepte natuur, maar kun je de flora en fauna ook afwisselen met een bezoek aan de kleine, historische dorpjes die over de regio zijn verspreid. Sportieve kampeerders zijn in de Ardennen ook aan het juiste adres. Vooral wandelen, fietsen en kanovaren zijn hier populair. La Roche is hét buitensportcentrum van deze streek.

Vlaams Kempenland

Vlaams Kempenland, ook wel De Kempen genoemd, is het gebied dat direct grenst aan Noord-Brabant en Limburg. Het ligt bij de Belgiës grootste havenstad Antwerpen en Belgisch Limburg, een prachtig heuvelland dat tevens rijk is aan cultuur. Aangezien Vlaams Kempenland vlak over de grens ligt, vormt het de ideale bestemming voor kampeerders die niet van lange reisafstanden houden, maar ook voor diegenen die er even kort, een weekendje of een paar dagen, tussenuit willen. In de bosrijke omgeving tref je tal van gezellige stadjes en abdijen. Een mooie gelegenheid om eens van een Belgisch biertje te genieten!

De bourgondische steden

Behalve om de afwisselende natuur staan de zuiderburen ook bekend om hun bourgondische levensstijl. Een stijl die staat voor het genieten van het leven en waarin vermaak en lekker eten en drinken centraal staan. Je kunt dan ook geen stad of dorp bezoeken waar geen streekspecialiteiten te vinden zijn. Restaurants en cafés zijn er in overvloed. En of je nu zin hebt in een lekker frietje of een maaltijd van wereldklasse, in België is alles te vinden. De historische en culinaire elementen in de Belgische steden en dorpen vormen tijdens je kampeervakantie de kers op de taart.