Categorieën
Campings

Duitsland kampeerland: de mooiste regio’s om je tent op te zetten

Dat Duitsland onder Nederlandse kampeerders een geliefd vakantieland is, mag geen nieuws heten. Jaarlijks trekken talloze vakantiegangers naar onze oosterburen voor een vakantie vol natuur en gezelligheid. Duitsland heeft een keur aan campings, verspreid over zijn heuvel- en bergachtige landschap met ontelbare interessante steden en dorpen. Dicht bij Nederland is onder andere Sauerland populair. Heb je geen moeite met een langere reisafstand, dan behoort het Zwarte Woud tot de absolute aanraders. Wij zetten enkele van de mooiste regio’s voor je op een rijtje.

De Moezel, heuvelachtige wijnregio vlak bij Nederland

We beginnen dicht bij Nederland, in de Moezel. Dit gebied staat bekend om zijn lieflijke, glooiende heuvels en de rivier de Moezel die zich al rustig voortkabbelend een weg baant door het prachtige landschap. Tussen Karlsruhe en Koblenz mondt hij uit in de Rijn. Langs de rivieren bevinden zich prachtige natuurgebieden, die afgewisseld worden door lange wijngaarden. De regio staat bekend om zijn witte wijnen, dus schenk af en toe een glaasje voor jezelf in!

Sauerland, het land van de duizend bergen

Ook dicht bij huis bevindt zich de bergachtige streek Nordrhein-Westfalen, die gezegend is met unieke natuur en gezellige steden waar het heerlijk eten, rondwandelen en winkelen is. Het onder Nederlanders meest geliefde stukje Noordrijn-Westfalen (zoals wij de streek noemen) is Sauerland. Niet alleen is Sauerland bekend van skioord Winterberg, ook zijn er nog vele andere authentieke dorpjes en grotere steden, maar ook meren en bossen te bewonderen. Vanuit Utrecht is het slechts drie uur rijden naar deze streek. Zo is een onvergetelijke kampeervakantie wel heel dichtbij!

De charme van de Eifel

Ook de Eifel betreft een gebied binnen Nordrhein-Westfalen. Een gebied dat ideaal is voor wandelaars en fietsers, welteverstaan. Vanwege zijn nabijheid wordt de Eifel niet alleen bezocht voor een langere kampeervakantie, maar ook voor een kampeerweekend. Het groene heuvellandschap, bezaaid met bossen en dorpjes, heeft tal van bezienswaardigheden te bieden. Langs de rivieren en middelhoge bergen -vroeger bevonden zich hier vulkanen- zijn tal van wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook staat de Eifel bekend om zijn vele kuuroorden en wellnesscentra.

Het sprookjesachtige Zwarte Woud

Reken jij jezelf tot de rasechte natuurliefhebbers? Het Zwarte Woud is de bekendste van alle Nationale Parken van onze oosterburen. Het meest dichtbeboste gebied van het land maakt al vanaf de eerste seconde een diepe indruk. Niet voor niets deden de gebroeders Grimm hier de inspiratie voor hun sprookjes op. De bossen worden afgewisseld door landbouwgrond, meren en watervallen. Op een camping in het Zwarte Woud verblijf je midden in de natuur, maar altijd in de directe nabijheid van een knus dorpje of stadje.

Avontuur en traditie tijdens het kamperen in Beieren

De mooie en traditionele deelstaat Beieren staat garant voor avontuurlijk kamperen. Het meest bergachtige deel van Duitsland grenst aan Oostenrijk en trakteert je elke dag van je vakantie op mooie natuur, eeuwenoude steden, sprookjesachtige kastelen en culturele verrassingen. Hét hoogtepunt van deze provincie is Schloss Neuschwanstein, het kasteel dat bekendstaat als het mooiste van Europa. Bovendien is ook München, de derde grootste stad van Duitsland, in de deelstaat Beieren gelegen. Een veelzijdiger kampeervakantie bestaat haast niet!