Categorieën
Campings

Dit zijn de meest bijzondere glampings van Nederland

Gek op de natuur en het gevoel van vrijheid dat hieraan is verbonden, maar lever je liever niet in op alledaagse luxe en faciliteiten? Dan is glamping iets voor jou! Glamping is glamoureus kamperen en in Nederland zijn er, ondanks het feit dat dit concept pas een aantal jaar geleden in ons land werd geïntroduceerd, steeds meer topglampings te vinden. Wellicht ben je bekend met de lodges en safaritenten, maar tegenwoordig komen daar steeds meer bijzondere accommodaties bij. Op welke plekken in Nederland je uniek én glamoureus kunt kamperen? Wij vertellen het je!

Ecostay De Wildernis: kamperen in een Mongoolse yurt

Hij staat vlak buiten Deventer: de Mongoolse yurt van Ecostay De Wildernis. Een yurt is een ronde nomadentent met hoge wanden. Dankzij de houten vloer en de houtkachel in het midden van de tent is het er ook op de koudere dagen aangenaam vertoeven. De yurt heeft bovendien een eigen waterkraan en kampvuurplek. Er is een tweepits gasstel om op te koken. Ecostay De Wildernis ligt aan de uiterwaarden van de IJssel.

Verblijven in een bubbel lodge van Love Bubbles

Landgoed Love Bubbles, vlak bij Lochem in de Achterhoek, biedt jou als kampeerder een wel heel bijzondere accommodatie. Slapen in een bubbel lodge betekent tijd doorbrengen op een romantische plek waar alleen jullie en de omgeving tellen. Omdat je leeft en slaapt onder een doorzichtige koepel, val je in slaap onder de sterren en geniet je bij het wakker worden direct van het natuurlijke zonlicht dat tussen de bladeren door jouw accommodatie binnenvalt. Bubbels zijn vooral populair onder tortelduifjes.

De safaritenten van Glamping BoerenBed in Terschelling

Safaritenten behoren tot de meest bekende glamping accommodaties wereldwijd, maar in Terschelling weten ze er wel iets heel bijzonders van te maken. De volledig ingerichte tenten bevinden zich op het erf van de biologische melkschapenhouderij De Zeekraal, aan de rand van de duinen. De inrichting is basic, maar je hebt alles tot je beschikking wat je maar nodig hebt. Een knusse kampeervakantie die je in staat de ‘vibe’ van het echte boerenleven te ontdekken.

Hoog en droog in de boomhut van camping De Wije Werelt

Was je als kind al gek op het bouwen van boomhutten? Op camping De Wije Werelt kun je even helemaal terug naar dat gevoel. Knus, romantisch en avontuurlijk tegelijk: dat zijn de boomhutten in dit bos, dat voor veel dieren zoals zwijnen en edelherten als rustgebied dienstdoet. De camping is gelegen in de bossen van Otterlo, op de Veluwe. De boomhutten zijn geschikt voor maximaal zes personen en beschikken over alle benodigde faciliteiten, zelfs eigen sanitair en Wi-Fi!

Kamperen in een Scandinavische lodge

Scandinavië is een kampeerregio bij uitstek. Niet zo gek dus, dat trends uit het hoge noorden ook steeds meer naar andere Europese landen overwaaien. Zo ook de Scandinavische lodge. Enkele van de mooiste exemplaren vind je op camping Gorishoek in Scherpenisse, gelegen op het eilandje Tholen in de Oosterschelde. De lodges beschikken over een volledige inventaris, inclusief privé sanitair. Ook heb je een ruime tuin tot je beschikking. Al met al een ideaal familieonderkomen!