Categorieën
Bezienswaardigheden

De mooiste plekjes aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk

Een warme, zonnige bestemming voor de absolute levensgenieters. Dat is dé definitie van Zuid-Frankrijk en vooral de Côte d’Azur, een prachtige kuststreek die ook wel bekendstaat als de Franse Rivièra. Niet voor niets reizen jaar in, jaar uit, talrijke Nederlanders naar de prachtigste badplaatsen aan het helderblauwe water. En alhoewel dat ligbedje onder de Franse zon de ultieme ontspanning betekent, heeft de Côte d’Azur nog veel meer te bieden. Wat de mooiste plaatsen van deze zuidelijke kuststreek zijn? Je leest het hier.

Cannes

Cannes is een bijzonder luxe stad die elk jaar in mei volop in de schijnwerpers staat: wereldberoemde acteurs en actrices zetten hier dan voet aan land vanwege het Filmfestival van Cannes. Maar ook buiten die periode is de stad honderd procent mondain te noemen. De rich and famous flaneren hier graag, maar dat weerhoudt enthousiaste kampeerders er niet van hier ook aan het strand neer te strijken. Bezoek tijdens je kampeervakantie in Zuid-Frankrijk ook zeker de oude stad van Cannes, waar de sfeer nog onvervalst authentiek is.

Saint-Tropez

Ook Saint-Tropez staat bekend als luxe badplaats waar vooral bezoekers met een zeer goed gevulde portemonnee neerstrijken. De chique stranden en dure boetiekjes worden vooral door hen bezocht, maar als kampeerder in de omgeving is het ook leuk om deze bijzondere wereld eens te verkennen. Flaneer vooral langs de bekende haven en ontdek de unieke winkeltjes in de smalle, charmante winkelstraten. In de zomer worden er ook regelmatig festivals gehouden. Ook benieuwd naar bezienswaardigheden in deze stad? Bezoek dan zijn ruim vierhonderd jaar oude citadel.

Monaco

Officieel behoort Monaco niet tot Zuid-Frankrijk. Het is een autonoom dwergstaatje dat geheel door deze Franse regio wordt omringd. Na Vaticaanstad mag Monaco zich het kleinste land ter wereld noemen. Ook hier komen voornamelijk gasten met een goed gevulde portemonnee. Het belastingparadijs trekt jaarlijks vele bezoekers vanwege zijn Formule 1 en Grand Prix wedstrijden. Ook staat het bekend om zijn weelderige casino Monte Carlo: een bijzonder gebouw in Belle Epoque stijl dat je tijdens je bezoek zeker op de gevoelige plaat wilt vastleggen.

Nice

Tot niet zo lang geleden werd Nice vooral gebruikt als tussenstop voor reizigers naar andere bestemmingen, maar inmiddels komt men er langzaam achter dat deze havenstad aan de Zuid-Franse kust veel meer in zijn mars heeft. Het leukste deel van Nice is Vieux-Nice, de oude binnenstad met zijn vele mooie kerken, boetiekjes en historische gebouwen. Ook de zonovergoten terrasjes zijn er haast niet te tellen. In de restaurants proef je enkele specialiteiten met wereldse bekendheid, zoals de salade niçoise, De atmosfeer in deze stad is ongekend.

Antibes

De minst bekende bestemming in deze lijst is Antibes, een gezellig badplaatsje dat tussen Nice en Cannes in ligt. De plaats heeft een gezellig oud centrum boordevol knusse straatjes. Naast het middeleeuwse fort mag ook de overdekte markt Le Marche Provencale niet aan je must-visit lijstje ontbreken. In de haven bewonder je de mooiste jachten en als je gek bent op kunst breng je er natuurlijk een bezoek aan het Musée Picasso. Het kunstzinnige stadje met zijn bijzondere architectuur vormt een verrassende bestemming voor een dagtrip.